Historiaa

Tillander sai alkunsa Alexander Tillanderin työstä. Alexander Tillander meni Tsaarin hoviin kultasepän oppipojaksi ja suoritti kisällintutkinnon 1855. Hän teki töitä kultasepänliikkeissä, säästi rahaa omaa yritystä varten ja opiskeli ahkerasti. 1860 Alexander Tillander oli 23-vuotias kultaseppämestari. Hän laittoi pystyyn oman verstaan Pietariin. Vuonna 1869 rahoittajan myötä liike kasvoi ja ulkopuolisen rahoittajan myötä liikkeestä tulee A. Tillander Co.

Liike menestyy ja toiminta laajenee ulkomaille. 1900 luvulla Tillander työllistää jo kymmeniä ihmisiä ja vuosittainen liikevaihto on yli 100 000 ruplaa.

Ennen Tillanderin 50-vuotisjuhlia liikkeen omistus vaihtuu isältä pojalle.

Helsingissä Tillander aloittaa toimintansa 1918. Menestys Suomessa alkaa.

Vuonna 1928 Tillanderista tulee osakeyhtiö. Sodan aikaan Tillander koki vaikeita aikoja, mutta sodan päätyttyä yhtiö nousee jälleen.

Vuonna 2019 Tillander avaa neljännen myymälän Helsinkiin.

Tillanderin liikevaihto on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Korut

Tillander tunnetaan erityisesti arvokkaista koruista ja näyttävistä timanttisista sormuksista. Korut valmistetaan Suomessa, Turussa sekä Helsingissä. Kultasepät valmistavat korut. Koruihin käytetään vain laadukkaimpia raaka-aineita ja ne ovat ylellisiä sekä ainutlaatuisia. Korut sopivat arvokkuutensa ansiosta vaativallekin kantajalle. Laatuvaatimuksista ei tingitä korujen kohdalla ikinä.

Tillander lupaa sormuksilleen elinikäisen takuun.

Tillander valmistaa monenlaisia koruja, mutta tunnetuin se on timanttisormuksistaan.

JuslénDesign