Historia

Lapponia korut ovat olleet osa koruhistoriaamme yli viiden vuosikymmenen ajan. Lapponian perusti kaksi miestä 1960 luvulla. Nämä miehet olivat yrittäjä Pekka Anttila sekä korumuotoilija ja taiteilija Björn Weckström. Nämä miehet tulivat tunnetuksi aikansa uudenlaisella muotoilulla. Korut olivat erinomaisia ja laadukkaita. Nämä kaksi asiaa mahdollistivat korujen menestyksen.

Lapponian historiassa on paljon käänteentekeviä asioita ja hieman sattumiakin. Lapponian tunnetuimmaksi koruksi on muodostunut hopeinen Planetaariset Laaksot kaulakoru. Korun siivitti menestykseen tähtien sota elokuva, siinä prinsessa Leian kaulassa oli kyseinen kaulakoru.

Fuusio

Kalevala korut osti Lapponia Jewelryn vuonna 2005. Lapponia toimii edelleen omana tuotemerkkinään. Lapponian liikevaihto on noin 5 miljoonaa euroa vuodessa.

Korut

Kaikki Lapponia korut valmistetaan käsityönä Suomessa, Helsingissä. Lapponian mallistoihin kuuluu niin sormuksia, rannekoruja, kaulakoruja kuin korviksiakin. Korut ovat näyttäviä ja taattua huokuvat tuttua Lapponialle ominaista tyyliä.

Lapponia tunnetaan erityisesti hopeisista kaulakoruistaan.

Lapponia muissa yhteyksissä

Suomalaisille Lapponia on tullut nimenä tunnetuksi myös laulusta ja viinasta. Lapponiaa on juotu ja sitä on kuunneltu aikuisväestön piirissä aikoinaan. Sanat Tämä on Lapponia, on kaikunut monessa suomalaisessa radioissa sen ollessa hittiniä. Aarno Ranisen säveltämä Lapponia valittiin vuonna 1977 Suomen euroviisuedustajaksi. Sävellyskisassa oli toivottu kappaleelta erityisesti suomalaista kansallistunnetta. Voittoon kiri Monica Aspelundin esittämä ja sanoittama Lapponia.

Lontoossa pidetyssä finaalissa Suomi sai ensimmäisenä pisteitä antaneelta Irlannilta täydet 12 pistettä ja siirtyi johtoon. Sen jälkeen ei täysiä pisteitä herunut, ja Suomi sijoittui 50 pisteellään kymmenenneksi.

70-luvulla Lapissa oli myös Lapponia hiihto. Lapponia hiihto on yhä vieläkin voimissaan ja tarjoaa hiihtoreittejä harrastajista kilpailutasolle.

JuslénDesign